Autójavítónk 60 éve az Önök szolgálatában egyedülállóként 

Motordiagnosztika

Motordiagnosztika bejelentkezés nélkül.

Komputeres hibakeresés és hibaazonosítás

A motordiagnosztikai jelzőlámpa kigyulladása.

A lámpa kigyullad, amikor a meghibásodás a károsanyag-kibocsátás növekedését eredményezi. A lámpa villog gyújtáskihagyások esetén, mert a katalizátor meghibásodhat. A lámpa csakis a motor rongálódásának veszélye, vagy a közlekedés biztonságának veszélyeztetése esetén lép működésbe.

A computer csak azután törölheti az átmeneti hibát, ha 40 felmelegítési ciklus alatt nem jelenik meg újra. Egy felmelegedési ciklus a gépjárműnek egy működési időtartama, amely elégséges ahhoz, hogy a legalább 22 fokra lehűlt motor hőmérséklete a motor elindítását követően 70 fokot érjen el.

Motordiagnosztikai műszerek:

  • soros motordiagnosztika
  • párhuzamos motordiagnosztiks
Létezik univerzális motordiagnosztikai műszer, ezzel elvégezhetők:
  • hibakód kiolvasás, hibakód törlés
  • ABS, klíma hibakódok olvasása
  • szervizintervallum nullázás
  • alapbeállítás

Hátránya, hogy az egyes tipusokhoz kifejlesztett készülékekhez képest a tudásuk jóval alul marad, bár nagy különbségek vannak a több tipushoz használható készülékek között is.

Bizonyos újabb motordiagnosztikai rendszereknél be kell vinni a rendszerbe a hibatároló törlés időpontját és a kilométeróra állást. Ilyen esetben nem lehet törölni a hibatárolókat. Sokszor lehet élőadatot megjeleníteni, új tipusoknál már PCvel összekötve  a műszert oszcilloszkópként is használhatjuk. Ilyenkor kapcsolási rajzok készülnek, a rendszerbe fölvihetők feljegyzések és a mérési eredményeket ki tudjuk nyomtatni.

4 Tölgyesi Autójavító és Autószervíz Kft.    |   1135 Budapest, Szent László u. 99.
 Az oldalt szolgáltatja: wlap.hu